Fakturor. Patienter från olika försäkringsbolag och företag.

Lägg in frågor om File it! så får du svar av Vektor.
Post Reply
Admin
Site Admin
Posts: 29
Joined: 2008-06-11, 08:30
Location: Saltsjöbaden
Contact:

Fakturor. Patienter från olika försäkringsbolag och företag.

Post by Admin »

Hej!

En fråga. Hur gör jag med patienter från olika försäkringsbolag, som ej landstinget skall ersätta ? Det kan även vara patienter från företag där företaget skall betala allt.

Går det att skriva ut fakturor via File it?

Tacksam för svar.

Vänliga hälsningar
Karin
Last edited by Admin on 2013-01-07, 03:10, edited 1 time in total.
Admin
Site Admin
Posts: 29
Joined: 2008-06-11, 08:30
Location: Saltsjöbaden
Contact:

Post by Admin »

Hej!

Du kan först lägga upp nya besökskoder för denna typ av besök. Klicka Funktionsmeny, Inställningar och titta nere till vänster. Här finns finns dina besökskoder. Alla koder som börjar med en siffra kommer med i rapporteringsfilen till landstinget. Låt säga att du vill fakturera Länsförsäkringar. Då kan du hitta på egna koder som skall börja med en bokstav, tex LF1, LF2 eller LF1A. (använd 2-4 tecken!) Klicka på knappen "Ny kod" och fyll i alla uppgifter för denna kod. Ange arvode och pat avgift mm. Upprepa för alla koder. Vissa vårdgivare har 30 olika koder.

Sedan registrerar du besök med knappen Annat i pat.listan och anger den koden det skall vara, t ex LF1.

Då du skall rapportera (skapa faktura) klickar du Funktionsmeny, Rapportering, Avancerad rapportering. Under “Viss månad” klickar du på “Skriv faktura”. Ange månad och välj “Begränsa sökningen till viss besökskod Välj...” och i listan dubbelklickar du på den koden du vill skapa faktura för t ex LF1. Om du vill få med flera koder klickar du på “En sökpost till...” och anger igen månad och väljer “Begränsa sökningen till viss besökskod Välj...” och i listan dubbelklickar du på den koden du vill lägga till för t ex LF2. Det kan vara ett bättre alternativ att klicka i rutan två gånger (och inte välja en kod i listan utan för hand skriva in LF. Då kommer alla koder med som börjar på LF.

Klicka sedan på “Fortsätt”. Skiv faktura adress mm och skriv ut din faktura.

Image

Det finns även andra alternativ att skriva ut fakturan (som vissa gillar mer). Ett är att göra en sökning med “Sök besök” som finns uppe till höger i pat listan. Man gör en sökning på tidsperiod och anger besökskod LF. Alla koder som börjar på LF kommer nu med. Då sökresultatet visas kan man kontrollera att alla besök kom med. Sedan går man till Avancerad rapportering och klickar under Aktuellt urval (som menar att det är det senaste sökresultatet som visades som kommer med) på knappen Visa faktura.

Exempel av förslag på koder:

TryggHansa besökstyp 1 TH1
TryggHansa besökstyp 2 TH2
Länsförsäkringar typ 1 LF1
Länsförsäkringar typ 2 LF2
Privata besök typ 1 P100
Företaget Volvo typ 1 VO1

Detta är bara exempel.

Glöm inte att koden skall börja på en bokstav. Då kommer inte de besöken med i rapporteringsfilen till landstinget (som bara har koder som börjar med en siffra).

Har du patienter som är minderåriga kan du ignorera patientavgiftsbefrielsen för dessa besök genom att använda koder som börjar med X, Y eller Z.

Ej nödvändigt, men kan spara mycket tid om man har många olika företag och försäkringsbolag man fakturerar:
Vill man lägga in försäkringsbolagets adresser så gör man nya patientkort och skriver ordet Företag som förnamn och företagets namn som efternamn , fyller i adress och klickar på Åter.
Nu kommer alla dessa företag upp som knappar då man skall skriva faktura.

Hör av dig om du har fler frågor om detta!

Med vänliga hälsningar
Henrik Riccius
Post Reply